Veelgestelde vragen / FAQ

 • Zijn er bijkomende kosten?

  Bij het zelf laten bouwen van een huis, zijn er twee fasen. De aankoop van de grond én de bouwkosten voor de woning zelf. Daarnaast zijn er nog enkele bijkomende kosten.

  In de bouwkosten van de Bungalette zijn de kosten voor de architect en constructeur al inbegrepen. Wel moet u rekening houden met de kosten voor de bouwaanvraag bij uw gemeente en legeskosten. Die kosten verschillen per gemeente, maar globaal genomen is dat 2% van de bouwsom (dus exclusief grondkosten). Bekijk hier de bouwleges in uw gemeente.

  Vervolgens krijgt u nog te maken met de aansluitkosten van nutsbedrijven (elektriciteit, water, riolering, kabel, telefonie en eventueel stadsverwarming). Deze kosten verschillen per regio, gemiddeld kunt u rekening houden met een bedrag tussen de € 4.000,- en € 5.000,-.

  De woning wordt opgeleverd met alle sanitair, maar zonder keuken. Ook moet u rekening houden met de kosten voor de wandbekleding, vloerafwerking, tuinbestrating en aanleg van de tuin.

 • Met welke stappen moet ik rekening houden?

  U heeft de knoop doorgehakt en wil graag een Bungalette laten bouwen op een eigen kavel. De volgende stappen gaan we dan samen nemen:

  1. We gaan met u, onder het genot van een bak koffie, om de tafel zitten om uw specifieke wensen en behoeften te bespreken. Samen kijken we naar de mogelijkheden van de Bungalette. Wilt u een plat dak, of liever een puntdak? Wat past er binnen het bestemmingsplan? Voldoet de Bungalette aan alle voorschriften die uw gemeente heeft gesteld?

  2. Fijn, het plan is compleet en nu gereed om voorgelegd te worden aan de gemeente. De gemeente beoordeelt of de woning inderdaad voldoet aan het betreffende bestemmingsplan.

  3. Na goedkeuring kan direct de omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning) aangevraagd worden. Dat kunt u zelf doen, maar wij kunnen dit ook voor u verzorgen. Dat scheelt een hoop papierwerk.

  4. Leuk! Nu is het tijd voor de laatste keuzes van uw woning. Tijdens dit gesprek bespreken we de (extra) opties, denk aan de aansluitingen, lichtpunten en wandcontactdozen.

  5. Na het tekenen van de aanneemovereenkomst kan de bouw van de woning van start! Nu gaat het snel, want het bouwen van een Bungalette duurt slechts zes maanden.

  6. De oplevering: voorafgaand aan de start bouw geven we al een prognose van de oplevering. Een feestelijk moment! Vanaf nu kunt u gaan genieten van uw eigen Bungalette! Veel woonplezier!

 • Wat als ik niet over een kavel beschik?

  Op verschillende plekken in Nederland zijn we al bezig met de voorbereiding voor de bouw van enkele Bungalettes. Soms werken we samen met een ontwikkelaar die over grondposities beschikt, waardoor we op een aantal plekken al Bungalettes kunnen aanbieden.

  Wanneer u zelf niet over een kavel beschikt, is er wellicht een geschikt project voor u in voorbereiding. U kunt ook zelf op de volgende websites bekijken of er in uw omgeving kavels beschikbaar komen.

  Als eerste: ga naar de website van uw gemeente, hier vindt u altijd de meest recente ontwikkelingen. Daarnaast (en in stadium verder) kunt u ook kijken op:

  Bouwkavelsonline

  Funda

  ZelfbouwinNederland (ZIN)

  Jaap.nl

  Lees hier ook onze andere tips die u kunnen helpen in uw zoektocht naar een geschikte bouwkavel.

   

 • Kan de Bungalette in heel Nederland gebouwd worden?

  Jazeker! De Bungalette kan in heel Nederland gebouwd worden. We werken samen met verschillende bouwpartners, dus we zijn niet gebonden aan een regio. Onze prijzen gelden dan ook voor heel Nederland.

 • Kan ik een Bungalette bekijken?

  Wij hebben geen modelwoning van de Bungalette. Wel kunt u de eerste Bungalettes in het echt bekijken, de eerste woningen worden namelijk binnenkort in Brielle en Zuidland gebouwd. Ook op meer plekken staat de bouw van Bungalettes al op de planning. Zo is er altijd wel een Bungalette te bezichtigen bij u in de buurt. Informeer hier naar uw mogelijkheden.

 • Hoe lang duurt de bouw van een Bungalette?

  De bouw van een Bungalette neemt gemiddeld slechts zes maanden in beslag. Een en ander is dan nog wel afhankelijk van de kavel waarop gebouwd wordt. Vooraf geven wij een planning af, waarbij we weten welke werkzaamheden in welk tijdsbestek worden uitgevoerd. Zo weet u precies waar u aan toe bent en kunt u ook uw eigen planning hierop aanpassen.

 • Wordt mijn Bungalette kant-en-klaar opgeleverd?

  De Bungalette wordt natuurlijk compleet opgeleverd en afgewerkt, volgens alle technische specificaties. Standaard wordt er een zeer moderne en complete badkamer en vrijhangend toilet geplaatst. We plaatsen geen keuken, deze is dus exclusief, zodat u zelf volledig vrij bent om daarin uw eigen keuzes te maken. Wanneer we uw keukentekeningen vóór de start bouw ontvangen, zorgen we dat alle aansluitingen voorbereid worden.

  De woning is energieslim, dus zonnepanelen, een warmtepomp, mechanische ventilatie, vloerverwarming: aan alles is reeds gedacht!

 • Hoe komt het dat de bouwkosten zo laag zijn?

  Onze doelstelling was om een mooie, gelijkvloerse woning te ontwerpen voor een zo vriendelijk mogelijke prijs. We ontwikkelden een bouwsysteem waarbij het niet (altijd*) nodig is om de woning te onderheien, maar met behulp van een gepatenteerde Hectar-vloer te funderen.

  Hierdoor besparen we op de bouwkosten én verkorten we de gehele bouwtijd. En dat scheelt voor u!

  Verder werken we zoveel mogelijk met lokale partijen, waardoor we besparen op reiskosten. Wist u dat we de woning ook binnen 1 dag wind- en waterdicht maken?

   

  *: uiteindelijk zijn we afhankelijk van de bodemstructuur per locatie.

 • Kan ik mijn Bungalette anders laten indelen?

  Nee, in principe is de indeling is helemaal uitontwikkeld per variant van de Bugalette. We werken met een uitgekiend ontwerp, omdat we de bouwkosten zo laag mogelijk willen houden. Daarom hebben we een aantal belangrijke zaken voor u helemaal uitontwikkeld en daarna in perfectie gestandaardiseerd. Zo zijn we tot een ideale indeling gekomen, met een optimaal gebruiksgemak.

  Let wel, in het definitieve gesprek met de aannemer kunnen we altijd samen nog kijken naar uw specifieke woonwensen (binnen de gestelde mogelijkheden).

 • Is mijn Bungalette energieneutraal?

  De Bungalette wordt zeer energiezuinig gebouwd. Het dak wordt voorzien van zonnepanelen, de warmtepomp zorgt zowel in de zomer als in de winter voor een aangename temperatuur in de woning. Daarnaast is uw woning al geheel gasloos, voorzien van vloerverwarming en mechanische ventilatie. Alle ramen zijn van HR++ glas en uw woning is geheel luchtdicht gebouwd.

  Hiermee zijn we in staat een EPC van 0,4 te halen. Kortom, de ideale combinatie van comfort én woongemak.

  Het is overigens mogelijk uw Bungalette woning met enkele eenvoudige stappen nóg verder te verduurzamen en volledig klimaatneutraal te maken (Nul op de Meter). Die mogelijkheden bespreken we uiteraard graag met u.

 • Ik ben een projectontwikkelaar, kan ik meerdere Bungalettes laten bouwen?

  Jazeker, dat kan. Laten we zeker eens kennismaken! Neem hier direct contact met ons op om vrijblijvend te brainstormen!

Staat uw vraag er nog niet bij, stel hem dan gerust hier! We komen er dan direct bij u op terug.

Terug naar boven