Hoe kom ik aan een bouwkavel?

Hoe kom ik aan een bouwkavel?

Hoe heerlijk is het toch om uw eigen droomwoning te realiseren. Precies de indeling, de uitstraling, het comfort en gemak waar u naar op zoek bent.

Bungalette is zo’n droomwoning die precies inspeelt op een grote woonbehoefte bij vele consumenten in Nederland: alles lekker gelijkvloers, een super praktische indeling, uitermate veel comfort en het allermooiste: betaalbaar.

De mensen overtuigen van de vele voordelen van een Bungalette woning is niet zo moeilijk, het vinden van een stuk grond waarop de Bungalette kan worden gebouwd is een grotere uitdaging.

We helpen u dan ook graag op weg hoe u aan een bouwkavel kunt komen om uw droomwoning te laten bouwen? Een paar tips…

1./
Neem contact op met de actieve makelaars in uw regio. Laat uw zoekwens bij hen achter (kijk hier waar u zoal op moet letten bij aanschaf van een kavel): zij weten natuurlijk precies waar de geschikte bouwkavels zijn, maar nog veel interessanter: waar ze gaan komen!

2./
Bel met uw gemeente en vraag naar afdeling Ruimtelijke Ordening of Grondbedrijf. Kijk ook of de gemeentesite een goed overzicht biedt van toekomstige projecten (met bouwkavels). Als uitgevende partij zijn zij er vaak als 1e bij betrokken.

3./
Met name in het buitengebied bieden steeds meer particulieren zelf de bouwkavels aan. Dit komt mede door de zogenaamde ‘ruimte voor ruimte’-regeling: na bedrijfsbeëindiging van bijvoorbeeld de boerderij worden er nu kavels aangeboden. Laat daarom uw goede vrienden weten dat u op zoek bent en laat iedereen goed zijn oor te luister leggen.

4./
Als u actief zoekend bent, zit u al elke dag op Funda. U speurt wat af binnen de selectie ‘bouwgrond’. Maar er zijn nog meer sites die zich specifiek richten op kavelaanbod, te denken valt aan:

Bouwkavelonline.nl
Kavelteam.nl
Zelfbouwinnederland.nl
Livingstone.nl

Als het aanwezig is op de site: stel een e-mailnotificatie in.

5./
Ga naar Google Alert: een super handige tool van deze zoekgigant om u te attenderen als een website informatie heeft op de door u ingestelde zoekwoorden als bijvoorbeeld: ‘bouwkavel <naam gemeente waar u wilt wonen>’.

En u weet: als Google het niet vindt, dan is het er niet….

Uw budget is leidend

Uitgangspunt is ten allen tijde uw beschikbare budget. Laat u dan ook vooraf goed informeren wat uw financiële mogelijkheden zijn.

Met Bungalette hebben we al rekening gehouden met het feit dat de aanschaf van een bouwkavel al een grote hap neemt uit dit budget. Daarom hebben we bewust gekozen om de bouwkosten van uw vrijstaande woning zo scherp mogelijk in te zetten, zonder afbreuk te doen aan zaken als comfort, woonplezier en duurzaamheid.

Ideaal toch!

Terug naar boven