De BENG van Bungalette!

Waar staat BENG nou voor?

BENG staat voor Bijna Energie Neutraal Gebouw. Dit wil zeggen dat het energieverbruik van uw Bungalette bijna nul is. Overigens staat het verbruik van uw huishoudelijke apparaten hier los van. Sinds 1 januari 2021 moeten nieuwbouwhuizen, zo ook de Bungalette, voldoen aan de eisen van BENG.

 

Nieuwe energieprestatie eisen

BENG wil in de eerste plaats zeggen dat een huis goed geïsoleerd is. De buitenschil bepaalt voor een belangrijk deel de energiebehoefte (1) van de bewoners van een huis. Maar bij BENG gaat het om nog 2 andere indicatoren: de behoefte aan fossiele energie (2) in kWh per vierkante meter per jaar én het aandeel hernieuwbare energie (3).

Per saldo komt het erop neer dat uw nieuwbouwhuis bijna energieneutraal is volgens de nieuwe BENG-eisen. De energierekening komt gemiddeld dan uit tussen de 30 en 70 euro per maand (mits u geen groot aquarium, waterbed of sauna hebt).

Energiezuinig én comfortabel

Deze lage energierekening is een groot voordeel voor u als koper van een Bungalette. U kunt zelfs ervoor kiezen nog extra zonnepanelen te laten plaatsen om uw energierekening terug te brengen naar nul.

Groot voordeel van de Bungalette die voldoet aan BENG is de constante temperatuur. Bungalette is erg goed geïsoleerd, met vloerverwarming en balansventilatie. Dus geen tocht, altijd voldoende verse lucht en heel comfortabel.

 

Meer weten?

Wilt u meer weten over hoe energie-slim uw Bungalette is? Neem hier contact met onze specialisten op!

Terug naar boven